Torsy hoofdstellen

Over de hoofdstellen

Torsy bridles levert ergonomische rij- en menhoofdstellen. Deze hoofdstellen zijn anatomisch gevormd en geheel aanpasbaar aan het paard. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan het verminderen van de druk die een hoofdstel uitoefent op het paardenhoofd. Door goed te kijken naar waar de zenuwuiteinden en bloedvaten lopen is het model zo aangepast dat deze plekken ontlast worden. Daarnaast is het zo ontwikkeld dat er geen rechtstreekse druk is vanuit het bit naar de atlas.

De hoofdstellen zijn verkrijgbaar in zwart, donkerbruin en cognac. Ze kunnen eventueel wit onderlegd worden. Daarnaast zijn er losse frontriemen beschikbaar met diverse kleuren en strasssteentjes.

De hoofdstellen zijn KNHS en FEI goedgekeurd.

Wat kunnen wij hierin betekenen?

We hebben alle hoofdstellen in de diverse maten bij ons op stal. Je kunt bij ons de hoofdstellen komen proberen. Ook kunnen we ondersteuning bieden door middel van passervice. De hoofdstellen zijn naar iedere wens aanpasbaar, we kunnen daarom ook elementen combineren om tot een beter passend resultaat te komen. Wanneer een hoofdstel goed bevalt kan deze via ons besteld worden. De prijzen, garantie, voorwaarden en services zijn uiteraard gelijk aan die van Torsy Bridles

De hoofdstellen

TB MM Menhoofdstel

De TB MM is het menhoofdstel. Dit hoofdstel kan tevens naar een normaal hoofdstel worden getransformeerd.  Het hoofdstel is geheel aan te passen naar de wensen van het paard en de menner. Zo kan het kinriempje voor of achter het bit, de keel/wangriem hoger of lager en kunnen de oogkleppen gemakkelijk worden verwijderd. Dit hoofdstel heeft een luxe neusriem en het kopstuk en neusstuk zijn voorzien van zachte padding. 

TB Basic

Het basis model is ontworpen om zo min mogelijk druk op het hoofd te veroorzaken. Door het speciaal ontworpen bakstuk ligt het hoofdstel stabiel en is het vrij van druk. Het leer is soepel, sterk en stevig waardoor het heel mooi om het hoofd heen ligt. Door de zachte padding voelt het tevens voor het paard alsof deze weinig om het hoofd heeft.

TB Basic DeLuxe

Dit hoofdstel heeft een zeer luxe uitstraling met een perfecte pasvorm. Ook dit hoofdstel heeft het speciaal ontworpen bakstuk dat zorgt voor stabiliteit, zonder enige druk op het hoofd. Bij de DeLuxe uitvoering is de neusriem zelfs nog ietsje breder waardoor het hoofdstel nog een fijnere ligging heeft.

TB Pro Stang en trens hoofdstel

Het basis model van de TB Pro is ontworpen om zo min mogelijk druk op het hoofd te veroorzaken. Ook dit hoofdstel heeft het speciaal ontworpen bakstuk. Alleen bij het gebruik van de stang zal er een lichte druk op de atlas komen. Het leer is soepel, sterk en stevig waardoor het heel mooi om het hoofd heen ligt. Door de zachte padding voelt het tevens voor het paard alsof deze weinig om het hoofd heeft. Het hoofdstel is ook als trens model te maken, dit kan eenvoudig door het stang gedeelte weg te halen en eventueel de neusriem iets te laten zakken.

TB Pro DeLuxe

Dit hoofdstel heeft een zeer luxe uitstraling met een perfecte pasvorm. Ook dit hoofdstel bevat het speciaal ontwikkelde bakstuk. Daarnaast is de DeLuxe variant voorzien van lakleer en is de neusriem zelfs nog ietsje breder, waardoor het hoofdstel nog een fijnere ligging heeft. Dit model kun je ook gebruiken als alleen trenshoofdstel, dit is eenvoudig te veranderen door de gehele stang te verwijderen. Je kunt ook bij dit model eventueel de neusriem iets lager leggen.

Onze ervaringen

We hebben de hoofdstellen uitvoerig geprobeerd bij al onze paarden. Bij veel paarden merkten we gelijk dat ze een stillere aanleuning hadden. Ook merkten we dat ze minder het bit vastpakten, makkelijker loslieten in hun kaak en meer door het lichaam bewogen. We zijn zelf erg tevreden over de hoofdstellen!

%d bloggers liken dit: