Menlessen

Goede communicatie tussen menner en paard is de basis van een goede samenwerking

Raymond geeft menlessen op locatie en bij hem thuis. Deze lessen worden gegeven op alle niveau’s, van de allereerste menlessen tot het trainen van wedstrijdmenners op internationaal niveau. De lessen worden zowel individueel als in groepsverband gegeven. Behalve in het Nederlands kunnen de lessen ook in het Duits gegeven worden. Op onze locatie kunnen de lessen het hele jaar rond gegeven worden, er is een grote buitenbaan van 100 x 40 meter en een overdekte bak van 35 x 65 meter.

Beginnende menners

Mennen kun je leren! In onze lessen komen alle basisprincipes van het mennen aan bod, maar ook wordt u begeleid bij het zelf leren inspannen en uitspannen van uw paard. Als u wilt leren buitenrijden is Letteboer Mensport een mooi startpunt. Het nabijgelegen natuurgebied Springendal biedt prachtige routes om heerlijk buiten te rijden in het Twentse landschap.

Mocht u niet over een eigen paard of pony beschikken om mee te mennen dan kunt u leren mennen met één van de menpaarden of -pony’s van Raymond.

Wanneer u wel over een eigen paard of pony beschikt, maar deze nog niet bekend is met het mennen kunnen we ook uw paard of pony beleren zodat jullie uiteindelijk samen kunnen mennen.

Wedstrijdmenners

Voor begeleiding in alle onderdelen van de samengestelde mensport kunt u bij Raymond terecht. Of u nu wilt trainen op dressuur, vaardigheid of beter wilt worden in het rijden van marathonhindernissen.

Raymond werkt altijd aan de correcte basis en vanuit daar wordt het betreffende wedstrijdonderdeel opgepakt.

In de begeleiding wordt er naast het rijden zelf ook aandacht besteed aan het management van paard of pony richting de wedstrijden.

Naast het volgen van lessen is er ook de mogelijkheid om begeleiding te krijgen op wedstrijden. Naar gelang de behoefte kan er samen worden losgereden, het betreffende onderdeel worden nabesproken en er kan samen verkend worden voor de marathon/vaardigheid.

Groepslessen

Op zondagochtend wordt er in de oneven weken groepsles gegeven op onze eigen locatie. Deze lessen zijn geschikt voor de recreatiemenners die graag wat begeleiding willen hebben bij het rijden. Ook de (beginnende) wedstrijdmenner kan in deze lessen meerijden.

Op donderdagavond in de even weken is er groepsles in Emmen. Wanneer u woonachtig bent in Drente is dit een mooie mogelijkheid om toch bij Raymond te lessen.

Mocht u zelf met een aantal personen tegelijk les willen hebben, dan is dit uiteraard ook op andere dagen of op andere locaties mogelijk.

Raymond is de vaste instructeur van de menverenigingen ’t Zjalholt te Vriezenveen en de RUFV Grenzland te Nordhorn en geeft regelmatig gastlessen en clinics bij andere verenigingen en mendistricten. Daarnaast verzorgt hij ook in Duitsland kreistrainingen.

Visie

Een correcte basis is voor ieder paard, in welke tak van de de paardensport dan ook, van groot belang. Dit vind iedere menner en instructeur vanzelfsprekend, toch wordt er snel aan de basis voorbijgegaan. Een paard hoort taktmatig op eigen benen te kunnen lopen, voorwaarts en rechtgericht te zijn. Daarbij moeten ze los zijn in hun lijf en goed reageren op de hulpen die worden gegeven door de menner. Een goede samenwerking tussen menner en paard is daarbij van groot belang. Deze samenwerking wordt ontwikkeld door oog te hebben voor het paard, door het geven van de correcte hulpen op het juiste moment en altijd vanuit de rust te werken. Door goed te luisteren naar het paard leer je je paard veel beter te begrijpen.

%d bloggers liken dit: