Training en africhting

Een goede start in de opleiding van het paard is van groot belang voor de toekomst!

We beleren paarden en pony’s, zodat zij leren om voor de koets te lopen of we trainen ze door voor een specifiek gewenst doel. Dit kunnen wedstrijden zijn, maar ook verkoop van paard of pony, het leren lopen in het tweespan of een probleem waar tegenaan gelopen wordt tijdens het mennen. We werken met alle typen pony’s en paarden, van muildieren en shetlanders tot grote Belgische trekpaarden.

Africhting

Wanneer u uw paard of pony bij ons brengt om te leren voor de koets te lopen zijn er verschillende fases van de africhting die het paard doorloopt. Afhankelijk van wat het paard thuis al geleerd heeft beginnen we met het leren vaststaan, braaf meelopen aan de hand en het laten wennen aan het tuig. Dit doen we altijd pas na enkele dagen, zodat het paard eerst de tijd krijgt om te wennen aan de nieuwe omgeving. Zodra het paard eenmaal aan de omgeving en het tuig gewend is wordt er begonnen met longeerwerk aan de lange lijnen. Om het paard vervolgens te leren trekken longeren we enkele malen met een band erachter, waarbij deze door het paard wordt voortgetrokken.

Zodra het paard of pony al deze stappen goed heeft doorlopen zullen we pas met de koets gaan rijden. De eerste keren wordt het paard aan de hand geleid en rijden we een klein stukje over de straat. Hierdoor is het paard drukker met de omgeving dan met de koets en loopt hij makkelijker door. Vanaf hier wordt het rijden verder uitgebreid langs de weg en in de bak, totdat de eigenaar zelfstandig met het paard kan rijden.

Mogelijkheden met en zonder stalling

U kunt ervoor kiezen om uw paard bij ons te stallen voor de periode van training. Afhankelijk van het stadium van africhting zullen we dan in eerste instantie 3 a 4 keer per week met uw paard aan het werk gaan. Daarnaast komt uw paard dagelijks naar buiten in de paddock. U bent ten alle tijde welkom om mee te kijken bij de trainingen, of zo even langs te komen kijken.

Wanneer u dichtbij woont bieden we ook de mogelijkheid om met uw paard naar ons toe te komen. We doorlopen dan dezelfde fases van de africhting als wanneer uw paard op stal komt, alleen bent u zelf bij alle trainingen aanwezig en kan uw paard gewoon op zijn eigen stal blijven. Op deze manier kunt u zelf kiezen wanneer en hoe vaak per week we uw paard trainen.

Training

We trainen paarden en pony’s door voor wedstrijden, in het enkel- en tweespan. We doen dit vanaf de impulsrubrieken tot op WK niveau.

Naast het trainen voor wedstrijden kunt u uw paard of pony ook verkoopklaar laten maken. We zorgen voor een goede opleiding, verkoopfoto’s en -video’s en eventuele begeleiding bij verkoop. We hebben een groot netwerk met mogelijke klanten binnen de mensport.

Als laatste kunt u ook met een “probleem” bij ons terecht. Denk hierbij onder andere aan het niet willen stilstaan met aanspannen, het onrustig zijn in de aanleuning of angstig zijn op de weg. We werken in alle rust naar een oplossing, soms in combinatie met een dierenarts/osteopaat.

%d bloggers liken dit: