Wat doen wij

Menlessen

Raymond geeft menlessen op locatie en bij hem thuis. Deze lessen worden gegeven op alle niveau’s, van de allereerste menlessen tot het trainen van wedstrijdmenners op internationaal niveau. Het is ook mogelijk om te leren mennen als u geen eigen paard heeft, u leert dan mennen met één van de paarden van Raymond.

De lessen worden zowel individueel als in groepsverband gegeven. Behalve in het Nederlands kunnen de lessen ook in het Duits gegeven worden.

Raymond is de vaste instructeur van de menverenigingen van Nordhorn, Epen en Vriezenveen en geeft daarnaast regelmatig trainingen voor andere verenigingen en districten.

Beginnende menners

Mennen kun je leren! Alle basisprincipes van het mennen komen aan bod, maar ook wordt u begeleid bij het zelf leren inspannen en uitspannen van uw paard. Als u wilt leren buitenrijden is Letteboer Mensport een mooi startpunt. Het nabijgelegen natuurgebied Springendal biedt prachtige routes om heerlijk buiten te rijden in het Twentse landschap.

Wedstrijdmenners

Voor alle onderdelen van de mensport kunt u bij Raymond terecht. Of u nu wilt trainen op dressuur, vaardigheid of beter wilt worden in het rijden van marathonhindernissen. Raymond werkt altijd aan de correcte basis en vanuit daar wordt het betreffende wedstrijdonderdeel opgepakt.

Naast het volgen van lessen is er ook de mogelijkheid om begeleiding te krijgen op wedstrijden en wordt er aandacht besteed aan het management van paard of pony.

Groepslessen

Op zondagochtend wordt er in de oneven weken groepsles gegeven op onze eigen locatie. Deze lessen zijn geschikt voor de recreatiemenners die graag wat begeleiding willen hebben bij het rijden. Ook de (beginnende) wedstrijdmenner kan in deze lessen meerijden.

Mocht u zelf met een aantal personen tegelijk les willen hebben, dan is dit uiteraard ook op andere dagen mogelijk.

De lessen thuis kunnen het hele jaar rond gegeven worden, er is een grote buitenbaan van 100 x 40 meter en een overdekte bak van 35 x 65 meter.

Africhten en trainen van menpaarden

We beleren paarden en pony’s, zodat zij leren om voor de koets te lopen of we trainen ze door voor een specifiek gewenst doel. Afhankelijk van het stadium van africhting beginnen we met longeerwerk, het betuigen en leren trekken voor de band of het rijden met de koets langs de weg. Er is van alles mogelijk.

Ook trainen we paarden en pony’s voor menwedstrijden, tot op WK niveau. We kunnen ze trainen in het enkelspan en/of in het tweespan.

Voor het oplossen van een “probleem” kunt u ook bij ons terecht, denk daarbij bijvoorbeeld aan het niet willen stilstaan met aanspannen.

We bieden africhting aan in combinatie met stalling. Het is ook mogelijk om zelf met uw paard naar ons toe te komen, dit kan variëren van één tot meerdere keren per week.


Koetsritten

Bent u nog op zoek naar een leuke buitenactiviteit en wilt u de prachtige omgeving van Ootmarsum eens op een andere manier verkennen? Kies dan voor een rit met paard en wagen! Wij rijden u rond door het typische Twentse coulisselandschap en komen bijvoorbeeld door het Springendal, dal van de Mosbeek en het glooiende Nutter en Hezingen. Het is mogelijk om u op te halen bij uw camping, vakantiehuis of hotel.

Ook voor een bijzondere koetsrit bent u bij ons aan het juiste adres. Zo kunnen we bijvoorbeeld een uitvaart begeleiden met een rouwkoets of een bruidspaar met een prachtige koets naar hun bruiloft rijden.

Bel ons op 06 – 11350740 om een rit naar uw wensen samen te stellen!


Pensionstalling

We hebben een beperkt aantal boxen beschikbaar voor pensionstalling. Uw paard staat in een ruime box en komt dagelijks naar buiten. ’s Zomers in de wei en ’s winters in de (overdekte) paddocks. Uw paard krijgt bijna onbeperkt ruwvoer en in overleg 2 x per dag krachtvoer. We hebben een overdekte rijbak van 35 x 65 meter en een stapmolen, waar in overleg gebruik van kan worden gemaakt. Onze stal bevindt zich dichtbij het natuurgebied Springendal, waarin veel mooie ruiter- en menroutes liggen. Dit natuurgebied is vanuit onze stal te paard te bereiken.

Daarom bieden wij naast reguliere pensionstalling ook de mogelijkheid om uw paard voor korte tijd bij ons te stallen, als u hier in de buurt verblijft voor uw vakantie. In de omgeving zijn talloze campings en vakantiewoningen te vinden, dus een ideale manier om uw vakantieverblijf te combineren met uw paard!

%d bloggers liken dit: